fbpx

„Un copil informat este un copil protejat”. Psiholog, despre importanța educației sexuale: Protecție, atingeri interzise și abstinență

Psihologul Cezara Dilevschi afirmă că optează pentru educația sexuală și vine cu câteva sfaturi pentru părinți cu privire la acest subiect. Aceasta a sugerat și lectura unui set de cărți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Optez pentru educația sexuală! Dacă mă întrebați: cine și cum trebuie să o facă, atunci lista „potențialilor educatori” este: familia, școala, netul și gașca.

Să recunoaștem: cu noi nu s-a vorbit despre sexualitate. Părinții noștri au oscilat între ignoranță totală sau presiunea păcatului, rușinii și fricii, un amalgam de emoții negative despre tot ce înseamnă sexualitate. Berzele aduceau copiii sau se găseau în curechi. Un Urss sex nu era. Berzele aveau mult de adus.

Între ezitările părinților și a școlii educația sexuală o face media, gașca, influenceri dubioși, fără ca cineva din adulți să verifice caracterul științific, valid, cu informații adaptate vârstei. Dacă începi să vorbești la 10 ani e deja târziu. Veți fi surprinși câte deja știu.

Educația sexuală nu însemna să-i învățăm „cum se face sex mai bine” , deocamdată asta e prima ce aude un părinte , „sexuală” , despre educația în sine îi scapă.

Educația sexuală este despre :

Funcționarea propriului corp.
Despre responsabilitate.
Despre protecție.
Despre limitele propriului corp.
Despre atingeri interzise.
Despre abstinență. Corpul e pregătit și la 12 ani, dar trebuie să scrii o teza de doctor ca să începi!
Despre respectul corpului propriu și respectul pentru corpul celuilalt.
Despre senzualitate și iubire.
Pentru că primind aceste informații de la adulții importanți din viața lui le crește atașamentul, deschiderea și respectul.
Pentru că educația sexuală amâna debutul vieții sexuale, scade numărul de parteneri, creează relații de durată.
Un copil informat este un copil protejat

Va fi cuvântul și informația dumneavoastră contra cuvântului găștii. Vă recomand cu încredere acest set. Îl procurați din România.

Un copil informat este un copil protejat”, a remarcat specialista.

Articole asemănătoare

Back to top button