fbpx

Un bărbat din Ghidighici, condamnat la 10 ani de pușcărie, după ce și-a omorât vecinul și i-a ascuns cadavrul în pat

Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 30 iunie 2022, un bărbat în vârstă de 42 de ani, locuitor al comunei Ghidighici, mun. Chișinău, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 10 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, fiind învinuit de săvârșirea infracțiunii de omor intenționat, comis cu o deosebită cruzime.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Procuratura Generală menționează că, la 30 iunie 2022 a fost pronunțat doar dispozitivul sentinței, iar sentința motivată urmează a fi pronunțată la 21 iulie 2022.

Mai exact, bărbatul vizat este învinuit că, în noaptea de 13 februarie 2022, în timp ce se afla la domiciliul său din comuna Ghidighici, urmare a consumului de băuturi alcoolice împreună cu victima, care s-a dovedit a fi un bărbat din aceiași localitate, între cei doi a apărut un conflict spontan.

Așadar, inculpatul, în timpul conflictului a luat un făraș din metal, cu care i-a aplicat victimei multiple lovituri în regiunea capului în rezultatul cărora, în scurt timp a survenit decesul acesteia.

În continuare, în scopul tăinuirii urmelor omorului, inculpatul împreună cu feciorul său, care a venit la fața locului la solicitarea acestuia de după comiterea omorului, au pus cadavrul într-un automobil, cu care l-au transportat la domiciliul victimei, unde, după o tentativă eșuată de a arunca cadavrul în WC-ul din curte, l-au ascuns într-un pat situat nemijlocit lângă WC.

Judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (art. 364/1 din Codul de procedură penală) ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasare din contul inculpatului în beneficiul succesorului părții vătămate a sumei de 23 018 lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat și 300 000 lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat prin săvârșirea infracțiunii.

Concomitent, la pronunțarea sentinței, instanța de judecată a decis confiscarea în folosul statului a automobilului, recunoscut în calitate de corp delict și utilizat la ascunderea urmelor infracțiunii.

Măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței în vigoare. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button