fbpx

ultima oră | Uleiul a fost inclus în lista produselor social importante. Adaosul comercial și retrobonusul – limitate

Uleiul a fost inclus în lista produselor social importante. Astfel, adaosul comercial și retrobonusul vor fi limitate, prețul uleiului trecând sub controlul Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița miercuri, 18 mai, în cadrul debutului ședinței Guvernului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cei din rețelele de comercializare dau vina pe producător, iar producătorul, pe cei din rețele. Până se clarifică lucrurile, am decis includerea uleiului dezodorizat în lista produselor social importante”, a declarat prim-ministra.

Menționăm că, în comparație cu începutul anului curent, prețul uleiului vegetal este cu 25% mai mare. Astfel, dacă înainte cumpărătorii achitau pentru 1 litru 39 de lei, acum trebuie să scoată din buzunare 50.

Biroului Naţional de Statistică (BNS) infoma anterior că, în R. Moldova, prețurile medii de consum în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 (în ultimele 12 luni) au crescut cu 27,07%. La produsele alimentare majorările constituie 30,17%, la mărfuri nealimentare – 19,13%, iar la serviciile prestate populaţiei – 34,40%.

Articole asemănătoare

Back to top button