fbpx

ultima oră | Starea de urgență în R. Moldova a fost prelungită cu 45 de zile

Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 45 de zile. Decizia a fost votată de către deputați în cadrul ședinței Parlamentului de joi, 23 iunie.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Propunerea a fost susținută de 59 de parlamentari. Starea de urgență urmează a fi instituită de vineri, 24 iunie.

Anterior, propunerea în acest sens a fost aprobată urmare a examinării raportului privind necesitatea prelungirii stării de urgență, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată marți, 21 iunie, de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Potrivit Raportului, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile persistente în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu resurse energetice, impactului asupra domeniului transporturilor, asigurării energetice a țării, securității la frontieră și gestiunii fluxului de refugiați.

În aceste condiții, Comisia pentru Situații Excepționale va putea interveni prompt, în cazul necesității de a lua decizii suplimentare celor instituite de cadrul juridic existent, pentru asigurarea tuturor consumatorilor cu resurse energetice și menținerea securității energetice a statului.

 

Articole asemănătoare

Back to top button