fbpx

ultima oră | Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea arestului la domiciliu cu încă 20 de zile în privința ex-președintelui Igor Dodon, vizat în dosarul „Kuliok”, pe numele căruia există trei capete de acuzare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul șef de stat este acuzat de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală și trădare de patrie.

Pe 24 mai 2022, Igor Dodon a fost reţinut și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău. Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon.

El este învinuit de complicitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită ale lui Igor Dodon. Fostul președinte a fost plasat în arest la domiciliu, iar cumnatul său – în Penitenciarul 13.

Ulterior, instanţa a aplicat sechestru pe bunurile familiei Dodon, iar fostului preşedinte i-a fost înaintată învinuirea într-un nou dosar. Galinei Dodon i-a fost înaintată învinuirea pentru complicitate în îmbogăţire ilicită.

Vezi și: 

video | Dodon, despre protestul de la Președinție și Parlament: „Cei care au participat, în ciuda intimidărilor – sunt bravo”

Articole asemănătoare

Back to top button