fbpx

Dodon, ales președinte al PSRM. Greceanîi: „S-a produs ceea ce era planificat să se producă”

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, a fost ales la conducător al Partidului Socialiștilor (PSRM). Decizia a fost luată după congresul formațiunii din 30 decembrie. Totuși, anunțul a făcut, pentru prima dată, de deputatul Bogdan Țîrdea pe canalul său de Telegram. Ulterior, după circa o oră și jumătate după ora anunțată, Greceanîi a declarat „cu satisfacție”, în cadrul briefing-ului de presă, că Igor Dodon preia șefia formațiunii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„S-a produs ceea ce era planificat să se producă. Este o decizie comună a conducerii. De aceea, cu cea mai mare satisfacție, plăcere și încredere am transmis funcția de președinte domnului Igor Dodon. Pentru noi totul este bine chibzuit și bine gândit”, a declarat Zinaida Greceanîi după Congres.

La rândul său, Dodon a reiterat că socialiștii optează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate. În același timp, el a menționat că nu au o candidatură pentru funcția de premier.

Mai mult, Dodon s-a arătat convins că PSRM va ajunge în următorul Legislativ.

„Ce reprezintă PSRM la moment cunoașteți. (…) Următoarele evenimente politice importante nu sunt posibile fără participarea PSRM. Mulțumesc colegilor că mi-au oferit din nou posibilitatea să conduc acest parte. Acum 9 ani, tot în decembrie am fost numit liderul PSRM, un partid aflat la început de cale. În 2011 colegii mi-au dat acest vot de încredere și am reușit dintr-un partid fără perspectivă parlamentară să creez cea mai importantă forță politică din Moldova”, a punctat socialistul.

Anterior, încă în perioada în care era șef de stat, Igor Dodon se arăta încrezut că anume el va fi ales la cârma formațiunii.

Dodon a fost președinte al PSRM până în 2016. Acesta a renunțat la statutul de membru de partid, conform legislației, după ce a devenit șef al statului. Până astăzi, conducerea Partidului Socialiștilor a fost asigurată de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Menționăm că imediat după ce a fost declarat perdant la alegerile prezidențiale, lui Dodon i-a fost înaintată propunerea să revină la șefia PSRM, iar acesta a acceptat imediat.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button