fbpx

ultima oră | Fosta șefă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi, are statut de învinuit în dosarul „kuliok”

Fosta șefă a Parlamentului și ex-președinta Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Zinaida Greceanîi, are statut de învinuit în dosarul privind finanțarea ilicită a PSRM, denumit generic „kuliok”, unde este vizat și fostul șef de stat, Igor Dodon. Anunțul a fost făcut de procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, la Curtea Supremă de Justiție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Zinaida Greceanîi are stat de învinuit pe dosarul în care este disjuns cauza de inculpare a lui Dodon Igor. Ordonanța de punere sub învinuire este din data de 18 octombrie 2022”, a declarat Petru Iarmaliuc, în urma unei noi audieri pe dosarul denumit generic „kuliok”.

Igor Dodon este trimis pe banca acuzaților în baza a două capete de acuzare: acceptarea finanțării ilegale a partidului și corupere pasivă. Amintim că fostul președinte a fost reținut pe 24 mai, fiind bănuit și îmbogățire ilicită, dar și de trădare de Patrie. Dodon pledează nevinovat.

Menționăm că prima ședință de judecată în dosarul „Kuliok” a avut loc pe 17 octombrie. Igor Dodon este primul șef de stat judecat pentru o infracțiune comisă în perioada în care își exercita funcția. Din acest motiv, dosarul a fost remis spre examinare direct la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), care, potrivit legii, este competentă să judece în primă instanță cauzele penale privind infracțiunile săvârșite de un șef de stat.

Articole asemănătoare

Back to top button