fbpx

ultima oră | Alexandr Stoianoglo, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile

Procurorul general suspendat, pe numele căruia sunt cinci capete de acuzare, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost luată vineri, 8 octombrie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au admis demersul procurorului de caz, Victor Furtună. Cel din urmă a explicat necesitatea aplicării arestului pentru bănuit.

Este învinuit de cinci infracțiuni extrem de grave pentru care legea prevede pedeaspsă cu închisoare. Dumnealui este o persoană publică, este procuror general al R. Moldova. S-a constatat în cadrul urmăririi penale că dumnealui a favorizat un grup de crimă organizat, cred că nu este cazul să spun ce grup – este grupul condus de Veaceslav Platon, care i-a ajutat să revizuiească o hotărâre de judecată definitivă, să scape de închisoare, să evite înaintarea bănuielilor pe anumite capete de acuzare ș. a., să pună în aplicare alte scheme infracționale care în prezent deja sunt implementate și sunt în fază incipientă.

Totodată, dumnealui este procuror general conducător al Procuraturii Generale și este șeful procurorilor ierarhic inferiori, are influență extrem de mare în sistemul procuraturii. Vă dați seama, eu sunt acum un om care luptă la momentul actual de unul singur împotriva întregului sistem”, a declarat Victor Furtună.

Acuzatorul spune că dacă Stoianoglo va fi pus în libertate, există riscul să influențeze ancheta, iar acuzarea să nu poată administra probe.

Victor Furtună a anunțat anterior patru capete de acuzare pe numele lui Stoianoglo: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și declarații false făcute unui organ competent.

Vezi și: foto, doc | Stoianoglo, adus la Judecătoria Ciocana. Comuniștii și Socialiștii protestează și au depus garanții personale pentru eliberarea acestuia

Avocatul lui Stoianoglo: Procurorul nu permite o discuție confidențială cu clientul

Avocatul lui Stoianoglo acuză procurorul de caz că nu permite o discuție confidențială cu clientul său. Vasile Gafton spune că astfel clientului său nu i se asigură dreptul de a-și exercita dreptul la apărare

Noi am cerut instanței întrevedere confidențială pentru a conveni asupra apărării. Procurorul nu permite ca mascații să iasă din birou ca să avem o întâlnire confidențială. Prin acest fapt se dovedește încă o dată că urmărirea penală se efectuează cu abuz”, a declarat Gafton.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut marți, 6 octombrie, pentru 72 de ore.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button