fbpx

Ucraina nu va permite accesul mașinilor cu numere transnistrene. Șoferii au la dispoziție câteva luni pentru a-și schimba plăcuțele

Ucraina nu va mai permite, din 1 septembrie curent, accesul pe teritoriul său a vehiculelor cu numere de înmatriculare „transnistrene”. Înțelegerea a fost confirmată luni, 22 februarie, în cadrul unei întrevederi pe care premierul interimar și ministrul interimar de Externe, Aureliu Ciocoi, a avut-o cu ambasadorul Ucrainei la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Ministerului de Externe (MAEIE), în cadrul discuție cu ambasadorul Marko Șevcenko, a fost reiterată disponibilitatea ambelor țări privind promovarea continuă a unui dialog politic activ, inclusiv în ceea ce privește realizarea înțelegerilor convenite recent la nivelul șefilor de state.

Totodată, a fost pusă în discuție agenda contactelor bilaterale pentru perioada imediat următoare, accentul fiind pus pe cooperarea instituțiilor de profil dintre ambele țări, oficialii remarcând importanța activităților comune pe subiectele de actualitate de pe ordinea de zi a relațiilor moldo-ucrainene. În particular, interlocutorii s-au referit la interacțiunea la frontiera de stat, cooperarea comercial-economică, realizarea unor proiecte de infrastructură.

În aceeași ordine de idei, în cadrul discuțiilor au fost confirmate înțelegerile privind admiterea, începând cu 1 septembrie curent, în traficul rutier internațional doar a automobilelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova care dispun de plăcuțe de înmatriculare de model convenit cu abțibildul „MD”, pe lângă autovehiculele înregistrate conform legislației Republicii Moldova.

Precizăm că, în ianuarie 2021, atunci când urma să intre în vigoare interdicția, autoritățile au decis amânarea termenului, motivând că nu au fost întreprinse măsuri suficiente pentru a informa cetățenii din regiunea transnistreană despre noile reglementări, existând riscul apariției unor inconveniențe majore pentru ei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button