fbpx

Trump, tot mai aproape de condamnare? Dosarul său a fost predat la Senat

Dosarul lui Trump a fost predat de Camera Reprezentanţilor la Senat. Actualul președinte al Steatelor Unite ale Americii, Joe Biden, crede că procedura de impreachment „trebuie să se întâmple”. Astfel, votul în Senat urmează să aibă loc pe 8 februarie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Luni, președintele Statelor Unite a vorbit explicit despre punerea sub acuzare a lui Trump, fiind primele sale comentarii pe subiect după ce mai multă vreme s-a ferit să se refere la situație – „Eu sunt de părere că procesul trebuie să aibă loc”, a declarat el, dransmite digi24. 

Biden a spus și că este conștient de faptul că procesul lui Trump ar putea să afecteze activitatea Senatului în ce privește numirile pentru cabinetul său sau prioritățile sale legislative, însă a adăugat că „efectul ar fi chiar mai rău dacă procesul nu ar avea loc”.

Dosarul de suspendare a fostului preşedinte american, Donald Trump, a fost transferat în Senatul SUA. Membrii Camerei Reprezentanţilor au urmat drumul ceremonial prin Capitoliu pentru a preda dosarul de instigare la insurecţie.

„Constituţia prevede că, Camera Reprezentanţilor va avea autoritatea de punere sub acuzare, iar preşedintele va fi înlăturat din funcţie la punerea sub acuzare şi condamnare pentru trădare, luare de mită sau alte infracţiuni grave”, a declarat Jamie Raskin din Camera Reprezentanţilor.

„Mai mult, secţiunea a treia a celui de-al 14-lea amendament la Constituţie interzice oricărei persoane care s-a angajat în insurecţie sau rebeliune împotriva Statelor Unite să deţină orice funcţie oficială în Statele Unite”, a mai adăugat Raskin.

Luni, Camera Reprezentanților a declanșat formal procedurile pentru organizarea procesului de impeachment din Senat. Donald Trump este primul președinte din istoria SUA care este pus sub acuzare de două ori și primul al cărui proces se desfășoară după părăsirea funcției.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button