fbpx

Tricolorii debutează la Chișinău, împotriva Insulelor Feroe, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022

Republica Moldova debutează joi, 25 martie, de la ora 21.45, în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal 2022. Adversara tricolorilor este selecționata din Insulele Feroe. Aceasta va fi partida cu numărul 248 pentru echipa Națională a Moldovei.

În celelalte 247 meciuri, reprezentativa noastră a înregistrat 46 victorii, 59 egalități și 142 înfrângeri. Golaveraj: 192-405.

Republica Moldova și Feroe nu s-au mai întâlnit până acum la nivele de echipe naționale.

Potrivit ultimului clasament FIFA, dat publicității pe 18 februarie curent, selecționata Insulelor Feroe ocupă locul 107, în timp ce Naționala Moldovei este pe poziția 177.

Câștigătoarele grupelor preliminare se vor califica direct la turneul final al Campionatului Mondial 2022, care va fi găzduit de Qatar în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

Alte zece naționale clasate pe locurile doi vor ajunge la baraj, unde li se vor alătura două echipe din Liga Națiunilor UEFA, pentru a determina ultimele trei selecționate europene calificate la Mondialul din 2022.

UEFA a invitat echipa națională a Qatarului, campioana în exercițiu a Asiei, să se pregătească pentru Cupa Mondială pe care o va găzdui în 2022.

Astfel, selecționata asiatică va evolua în afara concursului în grupa A, alături de Portugalia, Serbia, Irlanda, Luxemburg și Azerbaidjan. Qatar își va juca meciurile de acasă în Europa.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button