fbpx

Trei țări europene, printre care și România, lansează Conferința internațională de sprijin pentru R. Moldova. Ce presupune inițiativa

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a deschis marți, 5 aprilie, la Berlin, alături de Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei și Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe al Franței Conferința internațională de sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Conference), scrie g4media.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Inițiativa României, Germaniei și Franței urmărește atragerea de ajutoare financiare, materiale și politice din partea instituțiilor și statelor membre ale Uniunii Europene, a țărilor G7, a instituțiilor financiare și organizațiilor internaționale pentru Republica Moldova, țară grav afectată atât de invazia rusă în Ucraina, cât și de afluxul de peste 100.000 de refugiați ucraineni de război.

Ministrul român de Externe a anunțat la Berlin că Guvernul României pregătește un pachet suplimentar de asistență financiară nerambursabilă în beneficiul Republicii Moldova, în valoare de 10 milioane de euro. România a decis deja în februarie să acorde un pachet de asistență nerambursabilă de 100 de milioane de euro pentru Moldova.

La evenimentul de la Berlin participă premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și ministrului afacerilor externe și integrării europene de la Chișinău, Nicolae Popescu.

România a acordat Republicii Moldova o asistență în valoare totală de 3,8 milioane de euro, care constă în 5000 tone de păcură pentru sprijinirea securității energetice a Republicii Moldova și în alte cantități de carburanți.

Articole asemănătoare

Back to top button