fbpx

Trecerea frontierei Leușeni-Albița se va face pe principiul „oprire unică”. Timpul de așteptare va fi redus

Executivul a aprobat miercuri, 1 februarie, semnarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind controlul coordonat pe teritoriul României, în punctul de trecere al frontierei de stat Leușeni – Albița, pe sensul de intrare în România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acordul va contribui la accelerarea și facilitarea traversării frontierei comune, prin efectuarea controlului coordonat al traficului în baza principiului „oprire unică”, fapt care va reduce timpul de așteptare la trecerea frontierei, inclusiv a transportului de mărfuri.

În același timp, aplicarea documentului va contribui la asigurarea securității la frontiera moldo-română, segment important al frontierei externe a Uniunii Europene, asigurarea securității naționale, prin consolidarea eforturilor în prevenirea și contracararea criminalității transfrontaliere și, nu în ultimul rând, va servi o soluție de deblocare a lanțului logistic de aprovizionare, în contextul crizei generate de războiul din Ucraina.

Acordul va fi valabil pentru o perioadă de șase luni, ulterior stabilindu-se prelungirea lui, în baza evaluării în comun a rezultatelor sistemului de control.

Articole asemănătoare

Back to top button