fbpx

Trebuie sa ne facem griji sau e prematur? Nor toxic, cauzat de erupția vulcanului de pe La Palma, a ajuns în Republica Moldova

Un nor toxic, format după erupția vulcanului de pe insula spaniolă La Palma, a ajuns deasupra Republicii Moldova și României, conform știri.md. Deocamdată acesta nu prezintă pericol major de poluare, spun specialiștii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Marina Lungu, specialistă a Laboratorului pentru calitatea aerului, a declarat jurnaliștilor că nu există careva modificări excepționale ale indicatorilor de poluare. Chiar și așa, totul depinde de mai mulți factori, inclusiv direcția și viteza cântului.

În același timp, Ghenadie Roşca, şeful direcției prognoze meteo, a spus reporterilor de la știri.md că riscuri de majorarea a concentrației de poluare din cauza erupției nu există. Potrivit lui, în Republica Moldova predomină curenții de la nord, iar în România, cei de la vest. Drept urmare, în țara vecină riscul respectiv este mai mare.

Specialiștii de peste Prut au atenționat deja populația să poarte mască, ochelari și să acopere capul. Norul de cenușă conține vapori de apă, gaz vulcanic, particule de magmă, dar și cantitate mare de dioxid de sulf.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button