fbpx

Tragedia din Parcul Alunelul: Ceban suspendă conducerea de la „Spații Verzi” și vrea front comun cu Agenția Mediului

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, solicită suspendarea din funcție a conducerii „Asociației de gospodărire a spațiilor verzi”. Totodată, edilul capitalei dorește să facă front comun cu Agenția Mediului, pentru înlătura toți arborii periculoși, solicitând și „susținerea specialiștilor”. Declarațiile au fost făcute cadrul în cadrul ședinței de luni, 16 mai, a serviciilor municipale ale Primăriei Chișinău, în contextul tragediei produse weekendul trecut, în Parcul Alunelul din capitală.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Ceban, rezultatele anchetei urmează a fi gata miercuri, 18 mai.

„Ancheta internă se va desfășura în termen de trei zile, iar miercuri urmează să avem un raport amplu. Rog în această perioadă conducerea „Asociației de gospodărire a spațiilor verzi” să fie înlăturată de la procesul de gestiuni și nemijlocit suspendarea din funcție a directorului în această privință”, a menționat edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței.

Primarul de Chișinău vrea să-și unească eforturile cu specialiștii Agenției Mediului pentru a înlătura crengile copacilor periculoși.

„În aceste situații trebuie să ne unim eforturile, avem mii de copaci în oraș care necesită defrișarea chiar dacă acești copaci la prima vedere par a fi sănătoși, unele crengi trebuie imediat înlăturate, deoarece în urma vânturilor puternice cum au avut loc vineri seară, unde au fost doborâți mai mulți copaci și crengi, cu părere de rău s-a întâmplat și această tragedie. Rog personal ca echipa primăriei împreună cu Agenția de Mediu să facem lucru în comun pentru ca mai departe să prestăm toți arborii și imediat să avem susținerea specialiștilor. Vom reveni cu detalii în acest sens un pic mai târziu”, a menționat Ceban.

De asemenea, primarul solicită echipelor specializate din sectoarele Chișinăului să analizeze minuțios „în primul rând curțile grădinițelor și școlilor”.

„Totodată, echipele specializate în fiecare sectoare, să analizeze odată în plus minuțios în primul rând curțile grădinițelor, școlile, instituții sociale, ogrăzi, străzi și trotuare”, a mai declarat edilul.

Amintim că o bucată dintr-un copac a căzut peste o fetiță de doi ani sâmbătă, 14 mai, în parcul Alunelul din sectorul Buiucani al capitalei. Micuța a murit la spital din cauza traumelor primite.

Luni, 16 mai, Procuratura municipiului Chișinău a informat despre inițierea unui dosar penal pornit pe neglijență în serviciu a persoanelor publice. La această etapă, urmărirea penală este în plină desfășurare, la moment fiind efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală.

Potrivit prevederilor Codului Penal, persoanele care vor fi găsite vinovate riscă închisoare de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button