fbpx

Toate grădinițele din Chișinău au fost conectate la căldură. Când le vine rândul școlilor

Primăria Municipiului Chișinău informează că toate cele 129 de grădinițe din capitală sunt conectate la sursa centralizată de agent termic și majoritatea celor din suburbii. Cât privește instituțiile de învățământ general, conectarea va fi dispusă odată cu parvenirea solicitărilor din partea managerilor școlari. Referitor la instituțiile medicale, sunt conectate unitățile care necesită în special acest lucru: maternitățile și secțiile pediatrice, iar în anumite spitale sunt utilizate surse alternative de încălzire.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Subiectul a fost discutat luni, 31 octombrie, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport (DGETS), Andrei Pavaloi, a informat că toate grădinițele din capitală sunt conectate la termie, iar 2 unități de profil utilizează surse alternative de încălzire.

Cât privește grădinițele din suburbii, din cele 25 de unități, 20 sunt conectate la termie. În prezent mai rămân neconectate: Grădinița nr. 1 din or. Trușeni, (unde urmează a fi definitivat și semnat contractul cu operatorul „Chișinău – Gaz”). Respectiv, în săptămâna curentă urmează să fie asigurată conectarea. Totodată, Grădinița nr. 2 din or. Durlești urmează să fie conectată odată cu consumatorii blocurilor de locuințe din preajmă (unde sunt folosite surse alternative de încălzire).

Și în suburbiile sectorului Ciocana mai sunt trei grădinițe neconectate: grădinițele nr. 1 și nr. 2 din comuna Bubuieci, unde există o avariere pe traseu care va fi remediată, respectiv conectarea va avea loc în săptămâna curentă. Cât privește IET nr. 144, temperatura în grupe este de 22-23 grade Celsius și va fi conectată la necesitate, unitatea dispunând de cazangerie autonomă.

Cu referire la instituțiile de învățământ secundar, informăm că de luni elevii au revenit din vacanța de toamnă, iar informația privind solicitările de conectare la sursa centralizată de termie va fi furnizată către DGETS la ora 15:00, dacă sunt astfel de cereri, în contextul temperaturilor de afară confortabile pentru această perioadă a anului.

Cât privește instituțiile medicale municipale, agentul termic este livrat până la sursa de consum, deși nu toate unitățile sunt conectate deocamdată la căldură, pentru că temperaturile ambientale și cele din încăperi sunt confortabile. Informații în acest sens au fost prezentate de Boris Gîlca, șef al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială.

Potrivit responsabilului, acum beneficiază de termie maternitatea și blocul pediatric din incinta Spitalului Clinic Municipal „Gh. Paladi”. În celelalte instituții, inclusiv pediatrice sunt utilizate surse alternative de încălzire, pentru confortul pacienților, deși crește consumul de energie electrică. Responsabilii promit conectarea agentului termic imediat ce vremea se va răci.

 

Articole asemănătoare

Back to top button