fbpx

Tatăl lui Guguță, Spiridon Vangheli, aniversează 90 de ani. Mesajul de felicitare al Ministerului Culturii

Sărbătoare în casa lui Spiridon Vangheli. Tatăl lui Guguță împlinește marți, 14 iunie, onorabila vârstă de 90 de ani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cu prilejul acestei sărbători, Ministerul Culturii a venit cu un mesaj de felicitare:

„Spiridon Vangheli este o valoare a poporului nostru. Pe lângă calitatea sa de prozator, poet, traducător și editor, Spiridon Vangheli este despre cum se crează, se crește un personaj și despre cum se plasează acesta la loc de cinste în literatura universală și în ghidurile de parenting.

Prin năzbâtiile sale, prin trăiri și atitudine față de ceea ce i se poate întâmpla unui copil, prin rețete de comportament, Guguță a cucerit inimile a milioane de cititori.

Este o măiestrie și o responsabilitate aparte – să scrii pe înțelesul copiilor, să cucerești inima copilului în limba ta, dar mite să fii înțeles și apreciat în peste 40 de limbi și căutat pe rafturile librăriilor în peste 70 de țări ale lumii, unde au ajuns „Isprăvile lui Guguță”, „Steaua lui Ciuboțel”, mai nou, ultima apariție – „Crăița”.

Spiridon Vangheli a reușit să-l înscrie pe Guguță în galeria internațională a personajelor care inspiră copilăria, alături de Pinochio, Mickey Mouse, Spiderman, Degețica și alte personaje

Pentru tot ce a făcut, pentru că a educat, pe lângă propriul copil, încă unul, pe Guguță, pe care l-a oferit literaturii moldovenești și universale, îi mulțumim, îi urăm multă sănătate, inspirație și zbucium doar creativ!”, se arată în  mesajul de felicitare adresat scriitorului al Ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Spiridon Vangheli s-a născut la Grinăuţi, Bălţi. Ulterior, acesta a absolvit Institutul Pedagogic „Ion Creangă”. Pe lângă faptul că este celebru pentru cărțile sale, scriitorul a mai fost profesor, apoi a ocupat și funcția de redactor la câteva edituri.

Cele mai cunoscute, însă, sunt cărțile maestrului despre băiatul sub căciula imensă a căruia încăpea tot satul. Așadar, scriitorul a fost supranumit „Tatăl lui Guguță”.

Anterior, în cadrul unui interviu, Spiridon Vangheli spunea că „Guguță nu mai este al meu. Este al copiilor de pretutindeni”. Echipa ZUGO îi dorește scriitorului multă sănătate, inspirație și bucurii de la toți admiratorii personajului îndrăgit.

Articole asemănătoare

Back to top button