fbpx

Țările europene care au oferit R. Moldova asistență umanitară pentru a gestiona fluxul de refugiați din Ucraina

Până la acest moment, la solicitarea de asistență a Republicii Moldova, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă a Uniunii Europene a fost propusă sau deja oferită asistență umanitară de către state membre ale UE, precum Danemarca, Finlanda, Germania, Suedia, Grecia și Belgia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Austria: oferă asistență umanitară importantă Republicii Moldova pentru a putea face față fluxului mare de refugiați din Ucraina, care include: corturi gonflabile, seturi de igienă, saci de dormit, perne, paturi de tabără. Convoiul va porni spre Chișinău la data de 5 martie.

Belgia: Generatoare, corturi, kit-uri pentru igienă personală transmise Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Croația: oferă refugiaților ucraineni din Moldova ajutor umanitar în valoare de 240.000 de euro, care include corturi, paturi, pături, măști chirurgicale, mănuși din latex și 5 generatoare.

Danemarca: oferă 7 ambulanțe de tip B și C conform standardelor UE.

Franța: prin intermediul Centrului de Criză și Asistență al Ministerului pentru Europa și afaceri externe a oferit asistență umanitară cu un volum de 40 de tone pentru acomodarea refugiaților din Ucraina, în valoare de peste 300.000 de Euro (corturi, paturi de campanie, saltele gonflabile, perne gonflabile, fețe de pernă, huse de saltea, pături termice, saci de dormit, chituri sanitare, măști chirurgicale).

Finlanda: oferă 293 conturi pentru timp de iarnă cu încălzitoare pentru adăpost de urgență, 1 bucătărie de câmp, 10 corturi pentru multiple utilizări, 2 corturi pentru baie.

Regatul Țărilor de Jos: Primul ajutor umanitar pentru refugiați oferit de către Regatul Țărilor de Jos a sosit în Republica Moldova. Ajutorul umanitar constă în corturi, paturi și saci de dormit, pături, perne, seturi de lenjerie de pat și de igienă personală.

Grecia: oferă ajutor umanitar pentru refugiații din Republica Moldova: corturi multifuncționale MPT II, pături și perne. Ajutoarele vor ajunge la Chișinău duminică, 6 martie.

Suedia: oferă refugiaților ucraineni din Moldova 10 corturi, un generator de electricitate, sisteme de iluminare și încălzire, precum și 2 experți pentru situații excepționale. Ajutoarele vor ajunge la Chișinău săptămâna viitoare.

Germania: va oferi țării noastre ajutor umanitar în formă de saltele, plapume și perne.

Amintim că, potrivit ONU, peste 1,2 milioane de cetățeni au fugit din Ucraina de la începerea războiului cu Rusia. Vezi AICI harta actualizată a destinațiilor.

Articole asemănătoare

Back to top button