fbpx

Tarifele la energia electrică s-ar putea mări din 1 aprilie. Cu cât vor să scumpească companiile de furnizare a curentului

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat solicitările companiilor de furnizare a energiei electrice, care prevăd un tarif cu aproape 70 de bani mai mare decât cel care este în prezent. Potrivit hotărârii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) procedura de revizuire a tarifelor este suspendat pentru o lună . Astfel, prețul energiei electrică nu poate fi majorat mai devreme de sfârșitul lunii martie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Premier Energy cere creștea tarifelor de la 1,51 lei la 2,17 lei/kWh, iar pentru locuitorii din raioanele de nord ale Republicii Molodva se solicită o majorare de tarif de la 2,04 la 2,51 lei/kWh.

Operatorii energetici argumentează majorarea tarifelor prin devierile financiare generate de scumpirea energiei livrate de CET-uri.

Prim-ministra Republicii Molodva, Natalia Gavrilița, a anunțat că Guvernul va examina toți factorii, iar la necesitate va veni cu compensații pentru facturile la energia electrică.

Articole asemănătoare

Back to top button