fbpx

Sute de oameni, în rând la Palatul Republicii pentru a se imuniza. Igor Dodon, prezent la maratonul de vaccinare

Sute de oameni au venit în fața Palatului Republicii din capitală, unde, pe 26 iunie, se desfășoară un maraton de vaccinare, fiind disponibil inclusiv serul rusesc „Sputnik V”. Oamenii au început să ocupe rând încă de la miezul nopții. La ora 1:00, acolo erau deja peste 50 de oameni, iar la ora 3:00, circa 300.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia au spus, jurnaliștilor de la NewsMaker, că vor aștepta până dimineața, pentru a fi siguri că vor fi imunizați cu Sputnik V.

La ora 7:00, coada era de circa 1 500 de persoane. La ora 9:00, la centrul de vaccinare a venit și liderul PSRM Igor Dodon.

Primii oameni au început să ocupe rând pentru a se vaccina cu Sputnik V încă de la miezul nopții. Un pensionar responsabil de lista celor care stau la coadă, și care a refuzat să se prezinte, a spus că lista a început să fie completată încă de vineri, la ora 8:00.

„Data trecută nu am putut să mă vaccinez cu Sputnik. În alt vaccin nu am încredere, de aceea am decis să organizez eu însumi procesul, ca să fie ordine”, a spus bărbatul.

Coadă de sute de oameni la Palatul Republicii, pentru vaccinare cu Sputnik V. A venit și Igor Dodon (FOTO, VIDEO)
Foto: NewsMaker

Un alt bărbat, care susține că a participat la înlăturarea consecințelor avariei de la Cernobîl, a spus că a venit împreună cu soția. Își doresc să se vaccineze anume cu Sputnik V și consideră că agitația în jurul acestui ser s-a creat din cauza organizării proaste a campaniei de imunizare.

„La policlinică au ajuns 5-6 vaccinuri, iar la evidența medicului, cu diabet, sunt 20-25 de bolnavi. Mai sunt 40-50 cardiaci și toți vor să fie imunizați anume cu Sputnik. Cum să aleagă medicul? Ar fi instalat terminale automate care să aloce taloane, ar fi eliberat vreo 3 000 de taloane, și toată lumea ar fi știut din timp. Cine ar fi reușit, cine – nu”, a declarat bărbatul.

Coadă de sute de oameni la Palatul Republicii, pentru vaccinare cu Sputnik V. A venit și Igor Dodon (FOTO, VIDEO)
Foto: NewsMaker

La întrebarea NewsMaker de ce a optat anume pentru Sputnik V, acesta a menționat că a citit că „are o eficiență de 97%”.

Câțiva tineri au spus că sunt studenți în Rusia și vor să se întoarcă la studii deja vaccinați.

„Primarul Ion Ceban ne-a rugat să nu facem coadă din timp, însă cum altfel, dacă sunt atâția doritori? Ei și-au făcut un PR-maraton, dar cum rămâne cu oamenii?”, a spus unul dintre ei.

Amintim că maratonul vaccinării împotriva coronavirusului cu preparatul Sputnik V se desfășoară pe 26 iunie.

Centrul din cadrul Palatului Republicii va lucra între ora 7:00 și 22:00, însă, în caz de necesitate, programul ar putea fi prelungit.

În afară de Sputnik V, sunt disponbilie serurile Astrazeneca și Sinofarm.

Doritorii de a fi imunizați au nevoie doar de buleitn.

Pe 19 iunie, în Moldova a fost livrat un nou lot de vaccinuri Sputnik V – 64 de mii de doze.

Dintre acestea, 20 de mii au fost transportate în Transnistria.

De asemenea, 4 mii de doze au fost prevăzute pentru Mitropolia Moldovei.

Articole asemănătoare

Back to top button