fbpx

Studiu: Tratamentul AstraZeneca pe bază de anticorpi nu este eficient în prevenirea COVID-19

Un studiu clinic privind o terapie cu anticorpi împotriva COVID-19 dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca a arătat că tratamentul nu este eficient, a anunțat compania. AZD7442 – o combinație de doi anticorpi monoclonali diferiți – nu a dovedit o reducere semnificativă a riscului de COVID-19 simptomatic după expunerea la virus.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit companiei, la studiu au participat adulţi nevaccinaţi cu vârste de peste 18 ani, care au confirmat expunerea la o persoană infectată cu coronavirus în ultimele opt zile, scrie digi24.

AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o formă simptomatică de COVID-19 cu 33% în comparaţie cu grupul placebo, ceea ce nu este semnificativ din punct de vedere statistic, a mai precizat compania.

„Deşi acest studiu nu şi-a atins principalul obiectiv de a contracara infectările simptomatice, suntem încurajaţi de protecţia observată la participanţii cu rezultate negative la testul PCR în urma tratamentului cu AZD7442”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al AstraZeneca, într-un comunicat.

AstraZeneca analizează tratamentul şi într-un studiu cu pacienţi pre-expuşi, precum şi pentru prevenirea unor forme mai grave ale bolii, scrie Agerpres.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali face parte dintr-o clasă de medicamente care imită anticorpii naturali pe care organismul îi produce pentru a lupta cu o infecţie.

Companiile rivale Regeneron Pharmaceuticals Inc şi Eli Lilly & Co au dezvoltat de asemenea tratamente bazate pe anticorpi monoclonali care au primit autorizare de utilizare în Statele Unite pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat tratamentul cu Regeneron şi analizează medicamente similare produse de Eli Lilly, Celltrion, precum şi unul realizat de GlaxoSmithKline în colaborare cu Vir Biotechnology Inc.

AstraZeneca a semnat în octombrie un acord cu producătorul contractant Lonza pentru a produce medicamentul pe bază de anticorpi în Portsmouth, New Hampshire, începând cu prima jumătate a anului 2021.

AZD7442 este dezvoltat cu finanţare din partea guvernului Statelor Unite. AstraZeneca a anunţat în martie semnarea unui contract cu guvernul american pentru furnizarea a jumătate de milion de doze de AZD7442. Compania a spus marţi că este în prezent în negocieri cu guvernul SUA în ceea ce priveşte următorul pas care ar trebui făcut în privinţa acelui acord.

Articole asemănătoare

Back to top button