fbpx

Studenții de la USM cer susținerea sesiunii de iarnă în regim online. Petiția, semnată de peste 2500 de persoane

Studenții de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) cer susținerea sesiunii de iarnă în regim online. Aceștia au creat o petiție care, până în momentul redactării acestei știri, a fost semnată de peste 2500 de persoane.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceștia afirmă că din cauza situației pandemice, au fost nevoiți, timp de mai mult de jumătate de semestru, să facă orele în regim online.

„În acest context, solicităm susținerea sesiunii de iarnă 2021-2022 nu în format fizic, ci în cel online în continuare. Riscul de infectare este, în continuare, unul major, iar rata vaccinării în instituția noastră nu este încă la un nivel care permite prezența fizică.

Alt motiv ar fi cel că majoritatea studenților, o dată cu instituirea regimului online, au părăsit căminele și locuințele temporare. Respectiv, ar fi costisitor și dificil să revină pentru o perioadă scurtă doar pentru aceste examene. Nu dorim să ne expunem riscului de infectare, nici noi, nici cei dragi nouă.

În schimb, venim cu propunerea de a instaura regimul offline începând cu al doilea semestru, atunci când rata vaccinării între studenți va crește, seminarele, laboratoarele și atestările vor fi toate în format fizic iar eficiența și prezența la ore va fi confirmată și stabilă.

Deoarece se promovează constant importanța vocii studenților, vă mulțumim mult pentru atenție și rugăm, încă o dată, respectuos, revizuirea dispoziției care prevede susținerea examenelor din sesiunea de iarnă 2021-2022”, se arată în textul petiției.

Citește și:

Adio, lecții online! Studenții mai multor universități revin pe băncile facultății

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button