fbpx

Stoianoglo: Plahotniuc are cetățenie turcă

Fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, deține cetățenie turcă. Informația a fost confirmată de procurorul general, Alexandr Stoianoglo. Totuși, șeful Procuraturii nu a putut răspunde prin ce procedură a obținut Plahotniuc cetățenia Turciei: „Nu pot răspunde. Conform procedurii, cel mai probabil pe numele său”, a afirmat Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, conform informațiilor oficiale ale autorităților de la Ankara, Plahotniuc nu s-ar afla pe teritoriul turc. Chiar și așa, Stoianoglo nu exclude că fostul democrat ar putea fi pe teritoriul acestei țări.

Alexandr Stoianoglo a mai menționat, în cadrul emisiuniii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, că oamenii legii analizează, pe lângă varianta extrădării lui Plahotniuc, posibilitatea examinării învinuirilor în țările în țările în care s-ar putea afla.

„Analizăm mai multe căi pentru a fi trași la răspundere Plahotniuc și Șor. Dacă o să finalizăm dosarele, nu excludem că vom expedia aceste dosare în aceste jurisdicții. Noi nu ne-am resemnat cu faptul că acești oameni nu sunt. Noi o să căutăm variante pentru extrădare, pentru examinarea dosarelor în aceste țări și red că vom avea motive să înaintăm și alte învinuiri”, a spus Alexandr Stoianoglo.

În același timp Stoianoglo a țiunut să menționeză că autoritățile de la Chișinău ar putea înainta o nouă solicitare  la Interpol cu scopul de a-l da pe Vlad Plahotniuc în căutare Internațională.

ZUGO amintește că Plahotniuc a plecat din Republica Moldova odată ce PDM a cedat puterea, în iunie 2019. Fotul democrat s-a aflat, pentru o periodă, pe teritoriul SUA, iar mai târziu s-a confirmat că a intrat în Turcia. Chiar și așa, autoritățile turce au transmis celor de la Chișinău că Plahotniuc a părăsit teritoriul lor.

De menționat este faptul că Interpol a refuzat să-l de-a în căutare internațională pe fostul lider democrat.

Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”,  „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button