fbpx

Știri, divertisment sau politică? În R. Moldova ar putea fi lansate două posturi de televiziune noi

Două posturi noi de televiziune ar putea să apară în curând în Republica Moldova – Premiera TV și Next TV, unul fiind axat pe divertisment, iar altul pe știri. Consiliul Audiovizualului (CA) a acordat licențele de emisie companiei Binamex-M, proprietara ambelor canale TV, scrie media-azi.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Reprezentantul Binamex-M, Artur Verstiuc, a menționat că are o experiență în domeniul media de circa 20 de ani, fiind implicat în lansarea și administrarea mai multor instituții media din Republica Moldova, printre care Hit FM, Radio Maxim, Publika TV, Muz TV.

El a precizat că Next TV va fi o televiziune de știri și „sută la sută autohtonă. Va fi un post cu un concept asemănător celui al BBC, CNN sau Euronews, cu știri la fiecare jumătate de oră, emisiuni analitice, talk-show-uri. Vom pune accent pe informații operative, echidistante. Nu suntem afiliați politic”, le-a spus Artur Verstiuc membrilor CA în cadrul ședinței din 15 octombrie.

El a adăugat că televiziunea va miza pe generații noi de jurnaliști, „de pe băncile universității”, care vor relata știri în direct de la Guvern, Parlament. Inițial ar fi vorba de circa 200 de angajați, iar ulterior – peste 300.

Potrivit lui, postul de televiziune Premiera TV va fi un post comercial generalist, care se va axa pe divertisment

„Din 100% de emisie, dacă excludem teleshopingul și publicitatea, peste 75% am dori să avem filme, seriale și emisiuni de divertisment, iar programe informative doar 25%, vom avea doar 4 buletine de știri pe zi”, a completat Artur Verstiuc. Managerul media a precizat că cele două canale nu vor retransmite produse din străinătate.

Majoritatea membrilor CA au aprobat proiectele prezentate și au eliberat licențele de televiziune pentru Next TV și Premiera TV. Ambele televiziuni vor emite prin rețelele distribuitorilor de servicii media și satelit.

Conform datelor publice, administratorul și fondatorul Binamex-M este Mircea Verstiuc. Întreprinderea a fost fondată în anul 2002.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button