fbpx

Stare de alertă la nivel național: Poliția verifică cum se respectă regulile epidemiologice

Poliția a intrat în alertă națională după creșterea numărului de cazuri de COVID-19. Așadar, oamenii legii intensifică verificările ce țin de respectarea normelor epidemiologice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Se va monitoriza purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice. De asemenea, va fi verificat dacă cetățenii mențin distanța fizică de un metru față de alte persoane.

Și cei care sunt în autoizolare vor fi controlați. Oamenii legii menționează că ei pot întrerupe regimul dacă facă un test PCR sau rapid și au rezultat negativ confirmat printr-un certificat. În instituțiile de alimentație publică în spații închise, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agrement, festivități, nunți, cumătrii, zile de naștere, evenimente în masă, festivaluri, târguri, centre sportive și bazine sportive cu participarea vizitatorilor/ spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 250 de persoane într-un spațiu închis, asigurându-se suprafața de minimum 4 metri pătrați pentru fiecare persoană și cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară.

În vederea evitării aglomerării transportului public, se recomandă organizarea programului de lucru de către angajatorii din sistemul privat, autoritățile şi instituţiile publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, cu un număr mai mare de 50 de salariaţi, astfel încât personalul să fie împărţit în grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button