fbpx

Spot social dedicat victimelor violenței. Numărul femeilor care au solicitat ajutor – dublu în perioada carantinei

Sora, mama, fiica, vecina sau oricare femeie din jurul nostru poate fi victima violenței, fie ea fizică, psihologică, economică sau sexuală. Acest fenomen, care reprezintă o încălcare a drepturilor omului, s-a agravat în perioada stării de urgență declarate pentru prevenirea răspândirii pandemiei de coronavirus, anunță Centrul de Drept al Femeilor (CDF).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iată câteva date statistice prezentate de CDF:

  • În Republica Moldova, circa 73% dintre femei au suferit pe parcursul vieții de cel puțin o formă de violență;
  • În primele 10 luni ale anului curent, 568 de femei au solicitat asistența instituției, față de 435 de femei care au apelat în aceeași perioada a anului trecut;
  • Doar în luna mai, în perioada carantinei, numărul victimelor violenței în familie care au solicitat asistență a fost dublu față de media lunară.

CDF, cu susținerea Suediei, lansează un spot social conceput să sensibilizeze publicul despre gravitatea fenomenului de violență în familie, să îndemne persoanele apropiate victimelor să le susțină, dar și să încurajeze victimele să solicite ajutor.

Spotul promovează îndemnul de a nu suporta violenta în tăcere, oferind și numărul la care victimele pot apela gratuit pentru a beneficia de suport emoțional și servicii de consiliere juridică: 0 800 80 000.

Spotul social va fi difuzat la posturile TV, dar și online, prin intermediul rețelelor de socializare și pe platformele CDF. Acesta a fost realizat în contextul campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care se desfășoară anual în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

Articole asemănătoare

Back to top button