fbpx

Spitalele municipale din capitală revin treptat la profilul de bază. Unde nu vor mai fi internați bolnavi de COVID-19?

Spitalele din capitală revin treptat de la profilul COVID-19 la cel de bază. Autoritățile municipale anunță că la Spitalul de Ftiziopneumologie și unul dintre blocurile de la Spitalul „Gheorghe Palade” să nu mai fie internați deocamdată bolnavi de COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței de luni dimineață a Primăriei. Potrivit responsabililor, hotărârea vine după ce în ultimele săptămâni s-a atesta o diminuare a numărului de infectări. La necesitate, spitalele vor fi reactivate, iar dacă numărul de îmbolnăviri va scădea, și alte instituții vor reveni la activitate normală.

De menționat este că actualmente în capitală sunt internați peste 1000 de pacienți. În instituțiile medicale rămân disponibile peste 600 de paturi pentru cei care au COVID-19, se arată în raportul prezentat la întrunire.

De la debutul pandemiei în Republica Moldova, mai mult de 103.000 de persoane au fost bolnave în municipiul Chișinău. Capitala a înregistrat peste 1700 de decese, iar 95.205 au fost vindecate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button