fbpx

Spitalele care vor beneficia de alte 50 de ventilatoare, cumpărate cu ajutorul Băncii Mondiale

Alte 50 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” vor fi distribuite instituțiilor medicale, republican și raionale, pentru a face față numărului de pacienți internați cu COVID-19, în stare gravă și care necesită respirație asistată.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dispozitivele medicale vor ajunge în instituțiile unde sunt secții de terapie intensivă, precum Dispensarul Republican de Narcologie, Spitalul de Dermatologie și Boli Comunicabile, IFP „Chiril Draganiuc”, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Cancelariei de Stat, SCR „T. Moșneaga”, Spitalul Clinic al MSMPS, IMC Clinica „E. Coțaga”, Spitalul Clinic din Bălți, Spitalele raionale Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Florești, Edineț, Hâncești, SCMC „V. Ignatenco”, SCM „Sf. Arh. Mihail”, SCM Nr. 1, SCM „Sf.Treime”.

În prezent, potrivit autorităților, 233 de pacienți se află în stare gravă în instituțiile spitalicești, iar 33 sunt supuși ventilării mecanice.

Citește și: Alte 20 de ventilatoare au ajuns în spitalele din Republica Moldova. Instituțiile în care au fost distribuite</strong>

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button