fbpx

Șor i-ar fi plătit 50.000 dolari lui Morgenshtern și 200.000 lui Kirkorov pentru concertul eșuat din iunie

Cântăreții ruși Morgenshtern și Filip Kirkorov ar fi primit din partea lui Ilan Șor 50.000 și, respectiv, 200.000 de dolari pentru a cânta la concertul-protest din luna iunie, care nu a mai avut loc. Dezvăluirile au făcute de către jurnalistul Alex Cozer, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit surselor prezentatorului, restul „cheltuielilor organizatorice” pentru concert depășeau 4 milioane de lei. În context, Cozer invocă rapoartele depuse la Comisia Electorală Centrală (CEC) ale Partidului „Șor” pentru prima jumătate a anului curent, care prezintă cheltuieli de sub 2 milioane de lei.

„Am informații verificate că doar sub anumite aspecte a avut cheltuieli de peste 10 ori mai mari decât s-a raportat la CEC. Din datele mele, aceste cheltuieli depășesc suma de 20 de milioane de lei”, a declarat Alex Cozer.

Ulterior, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat relatările jurnalistului, atunci când a venit joi, 21 iulie, în Parlament pentru a cere ridicarea imunității parlamentare a deputatei Partidului „Șor”, Marina Tauber.

Astfel, potrivit informațiilor prezentate de procuror, suma totală cu care au fost plătite vedetele din Rusia constituie 260.000 de dolari.

„Au fost acumulate probe suficiente care confirmă că Partidul ȘOR a efectuat plăți în Federația Rusă în sumă de 260.000 de dolari pentru organizarea concertului din 19 iunie. Deși concertul nu a avut loc, onorariile achitate interpreților ruși nu au fost restituite Partidului Șor”, a declarat Dumtru Robu.

Amintim că pe 19 iunie urma să aibă loc un concert cu genericul Zilei Absolventului. Pe scenă erau așteptați renumiții interpreți din Rusia Filip Kirkorov și Egor Kreed, dar și Dava și Vanea Dmitrienko. Organizatorii anunțau atunci că intrarea urma să fie liberă.

Ulterior, rapper-ul rus Morgenshtern s-a răzgândit și a anunțat că nu va mai conerta. Interpretul a invocat „jocuri politice” și a declarat că nu vrea să facă parte din acestea. Totodată, el a îndemnat pe locuitorii Republicii Moldova să nu meargă la concert.

Articole asemănătoare

Back to top button