fbpx

sondaj | Câte partide ar accede în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, formațiunile politice care ar accede în Legislativ ar fi Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Șor. Cel puțin asta arată rezultatele sondajului realizat de compania de cercetare sociologică IMAS.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Conform rezultatelor sondajului, BCS este lider pe listă, acumulând 27,9%, fiind urmat de PAS cu 27,2%, iar apoi Partidul Șor cu 12,1% din votul respondenților.

„Este pentru primul sondaj realizat de IMAS în care ordinea intențiilor de vot se schimbă. De data aceasta, pe locul întâi avem Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Ce e drept, la o diferență mică, nesemnificativă. În principiu, ar putea fi și egalitate, dacă ținem cont de marja de eroare”, a declarat directorul IMAS, Doru Petruți.

De asemenea, din totalul persoanelor decise, 36.1% ar vota pentru BCS, 35.2% pentru PAS și 15,7% pentru Partidul Șor.

„PAS a pierdut peste 10 la sută în ultimele șase luni, iar Platforma „DA” sau alte partide nu au reușit să atingă energia alegătorilor. Este vorba doar de alegătorii de pe teritoriul Republicii Moldova”, a mai punctat Petruți.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 ianuarie – 14 februarie, pe un eșantion de 1123 de persoane de peste 18 ani din 79 de localități și are o marjă de eroare de 3%.

Foto: Captură foto

 

Articole asemănătoare

Back to top button