fbpx

Șmecheria nu l-a ajutat prea mult. Un bărbat ar fi simulat un accident pentru a obține 800.000 de lei de la o companie de asigurări

Astăzi, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în instanța de judecată a unui cetățean învinuit de dobândirea prin înșelăciune a unei prime de asigurare, în urma unui accident rutier înscenat, precum și de confecționarea și deținerea unei procuri false pentru conducerea unui automobil.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Accidentul rutier ar fi fost simulat la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu și Paris din Chișinău, în baza unui plan bine stabilit, între două automobile de model Mercedes, una dintre ele aparținând unei bănci. Deși nu avea o procură autentică, conducătorul auto al automobilului care aparținea băncii a reclamat încasarea despăgubirilor de la compania de asigurări auto, de la care – astfel – a primit fraudulos peste 800.000 de lei. Ceilalți figuranți sunt cercetați în cadrul altor dosare.

Pentru aceste fapte ilegale, învinuitul riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la opt la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la cinci ani.

Articole asemănătoare

Back to top button