fbpx

Situația epidemiologică în școli: Peste 6000 de elevi sunt în izolare, iar 11 instituții activează la distanță

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a actualizat informațiile cu privire la situația epidemiologică din instituțiile de învățământ din Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit MECC, până acum au fost testați pozitiv cu noul coronavirus 276 de elevi și 372 de cadre didactice. De asemenea, 6091 de elevi și 351 de profesori se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul coronavirus 69 de persoane, iar altele 64 se află în autoizolare.

Datele mai arată că din cele 1240 de instituții de învățământ general publice și private, 11 instituții activează la distanță din cauza carantinei.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 12-16 octombrie, au fost înregistrați 24 de elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 12 cadre didactice și șapte reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 17 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare și două instituții își desfășoară activitatea în regim online.

În învățământul superior, în aceeași perioadă, au fost înregistrați 25 de studenți infectai cu noul coronavirus, iar 126 de studenți se află în autoizolare. Totodată, 18 cadre didactice au fost confirmate pozitiv și tot atâtea se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate nouă persoane.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1134. În prezent, nouă instituții și 31 de grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 10, iar alți 757 se află în autoizolare.

De asememea, 83 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, pe când în autoizolare se află 113. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 47 de persoane, iar alte 127 se află în autoizolare.

Ministrul Igor Șarov a atras atenția șefilor OLSDÎ să instruiască profesorii și elevii asupra măsurilor de siguranță pe perioada vacanței de toamnă: „Vă rog să tratați acest subiect cu maximă seriozitate, astfel încât atât profesorii cât și elevii să aibă o vacanță sigură”.

Citește și:

Chișinăul, în continuare cel mai afectat de pandemie. Câți elevi s-au mai infectat și câte locuri libere au rămas în spitale?

Articole asemănătoare

Back to top button