fbpx

Situația epidemiologică în Chișinău: Peste 7000 de persoane s-au vaccinat cu doza booster

Primăria municipiului Chișinău informează că în prezent incidența îmbolnăvirilor cu COVID-19 în Chișinău este de 87 de cazuri la 100000 populație, situație care se încadrează în codul de alertă epidemiologică „COD GALBEN”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cât privește persoanele internate, în prezent în spitalele municipale se află în tratament 294 de pacienți cu coronavirus, inclusiv 3 persoane în stare extrem de gravă. Informați în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative săptămânale de Boris Gâlca, șef al Direcției generale asistență medicală și socială.

Responsabilul a ținut să atenționeze că deși numărul cazurilor de îmbolnăviri prin COVID a scăzut semnificativ și nu mai există presiune pe instituțiile spitalicești, totuși rămân a fi cazurile foarte grave. Iar în ultimele 24 de ore în municipiul Chișinău au decedat 4 persoane cu complicații ale infecției COVID-19.

Conform datelor din 19 decembrie, în municipiul Chișinău, numărul cazurilor confirmate a ajuns la 136803, inclusiv 135.811 persoane recuperate și 2735 de decese.

Cât privește vaccinarea, în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice și private au fost imunizate în total 285916 persoane (prima doză), 186066 persoane (II doză) și 7324 de persoane (doza booster).

Pe parcursul săptămânii trecute au fost vaccinate 7050 de persoane. Prin intermediul punctelor mobile de vaccinare; troleibuz/autobuz, la data de 19.12.2021 au primit serul anti COVID: doza I-24480 de persoane, doza II-6599 persoane și doza III – 864 persoane. Total doze administrate 31.943.

În context, Primarul General a ținut să vină cu precizări după Raportul Curții de Conturi, privind înregistrarea cazurilor de administrare a vaccinurilor expirate. Ion Ceban a menționat că municipalitatea s-a autosesizat și a convocat în ședință toți responsabilii de procesul de vaccinare. Iar după investigații s-a constatat că în municipiul Chișinău nu au fost administrate doze de vaccin cu termen de valabilitate depășit.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button