fbpx

Și Guvernul Chicu promite „drumuri bune”. Premierul: În 2020 vom transforma țara într-un șantier imens

Planul de reconstrucție a drumurilor din țară a fost unul dintre principalele subiecte abordate în această dimineață la ședința comună a premierului Ion Chicu, președintelui Igor Dodon și președintei Legislativului, Zinaida Greceanîi. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută după discuțiile conducerii țării, prim-ministrul a anunțat despre faptul că se lucrează intens în vederea continuării proiectelor de infrastructură și de atragere a investițiilor necesare reconstrucției a peste 1000 de kilometri de drumuri.

În acest sens, premierul a estimat faptul că în anul 2020 se va încerca repararea a circa 1400 de kilometri de drumuri pe cele mai importante tronsoane din țară. Valoarea totală a acestor proiecte este de circa 1,4 miliarde de euro.

„Anul viitor vom transforma țara într-un șantier imens. Suntem un Guvern care construiește, iar scopul nostru este să făurim, nu să distrugem și să scindăm”, a declarat Ion Chicu.

Precizăm că rețeaua de drumuri publice principale ale ţării noastre constituie 10.500 de km. În 2018 și 2019, fosta guvernare a democraților a inițiat proiectele „Drumuri bune pentru Moldova” și „Drumuri bune pentru Moldova 2”, care prevedeau reabilitarea a 1600 de km și, respectiv, a 2600 km de drum. După efectuarea lucrărilor anunțate, mai mulți oameni s-au plâns pe calitatea proastă a lucrărilor, invocând faptul că asfaltul proaspăt turnat se surpă la o simplă atingere.

Articole asemănătoare

Back to top button