fbpx

Și-a pus acordeonul în cui și a devenit șofer de taxi. Cum a schimbat pandemia viața unui muzician din Chișinău

Pandemia a schimbat viaţa multor oameni şi a deschis, pentru unii, căi nebănuite. Şi la Chisinău, restrictiile au lăsat urme adânci în cariera multor profesionişti. Unul dintre ei şi-a pus în cui acordeonul şi a renunţat temporar la concerte pentru a se face şofer de taxi. Este mândru de noua meserie, dar speră să revină curând la marea lui dragoste, muzica, scrie tvrmoldova.md.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Silviu Parfeni a simţit pe pielea lui ce înseamnă „reprofilare”. Tânărul musician a terminat Liceul „Ciprian Porumbescu” din Chişinău şi Academia de Muzică, Teatru şi Film, specialitatea acordeon. Şcoli numai bune pentru a deveni taximetrist.

„Înainte de pandemie, ca toţi muzicienii făceam muzică şi doar muzică. Activam în cadrul evenimentelor private cu o formaţie de muzică, formaţia noastră sau alte colective de băieţi. Aveam şi un studio personal, care era şi atelierul meu de creaţie”, susține Silviu.

Muzicianul a cântat în România, pe gondolele din Veneţia, iar acum face curse cu taxiul prin Chişinău.

Pentru că s-au interzis concertele in pandemie, i-a venit ideea de a se face taximetrist. La început, nu i-a fost deloc uşor să cutreiere oraşul pentru a duce clienţii la destinaţie.

„La început nu prea ai răbdare, ai impresia că tu faci unele lucruri incorect, poate suni un om prea repede, la primele 3 săptămâni mai că nu aveam nici poftă de mâncare. Nu prea am mâncat 3 săptămâni, pemtru că aşa stresat eram. Vă daţi seama că era un lucru străin de ceea ce făceam noi până acum. Interacţionezi cu foarte multă lume, asculţi istorii noi, asculţi poveşti mai triste, mai vesele”, spune Silviu.

Muzicianul recunoaşte că atunci când nu mai ai banii să-ţi întreţii familia, nu e loc de orgolii.

„Pe noi la Ciprian Porumbescu, la liceul nostru ne-au învăţat să muncim, deci, muzica nu se cumpără, asta ştim cu toţii. Nu te duci la magazin şi ai cumpărat un kilogram de Shopen, nu este aşa ceva. Munceşti ca să ai rezultatele tale. Doar de tine depinde ceea ce poţi tu să capeţi, atât”, a adăugat muzicianul.

Şi dacă până acum ceva vreme îşi vedea viitorul doar în muzică, ideea reprofilării preofesionale nu i se pare atât de rea. Silviu nu crede că va avea o carieră îndelungată în taximetrie şi speră să se întoarcă pe scenă şi să facă ceea ce ştie mai bine, să cânte la acordeon.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button