fbpx

Și-a omorât soțul, în complicitate cu amantul. O femeie din Râșcani a fost condamnată la 10 ani de închisoare

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, a obținut la Judecătoria Drochia, sediul Râșcani, condamnarea la 10 ani închisoare a femeii care și-a omorât soțul, în complicitate cu amantul acesteia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Femeia și-a recunoscut vinovăția (parțial până și integrală după trimiterea în judecată) pentru crima comisă în 2008, la domiciliul familiei dintr-un sat din Râșcani, atunci când aceasta avea vârsta de 39 de ani. Sentința pronunțată și datele din dosarul penal prezentat în judecată de procurorii PCCOCS relevă faptul că în perioada producerii crimei, familia se ocupa de reparația casei, după revenirea de peste hotare a soțului născut în 1969.

Însă, în noaptea cu pricina, între cei doi soți s-a produs o ceartă (ale cărei motive nu au fost declarate oamenilor legii). Atunci, inculpata și-a apelat amantul, care a și sosit la ea cu bicicleta din satul vecin, unde s-ar fi aflat la părinți, ca să evite conflictul cu soțul acesteia.

La sosire, acesta l-a lovit pe soțul amantei cu parul în cap, în apropierea unei construcții gospodărești a domiciliului familiei, unde soțul a fost ademenit de către inculpată și unde aceasta era așteptată de către amant. Soțul era încă viu după ce a fost doborât la pământ de lovituri, iar potrivit sentinței inculpata a urcat pe acesta și-l strangula în regiunea gâtului cu piciorul și mâinile, în timp ce amantul îi imobilizase picioarele victimei.

După decesul victimei, cei doi l-au urcat într-o roabă și l-au îngropat pe malul unui râu din sat, aproape de zorii zilei, loc în care ulterior a fost dezgropat de propriul fecior minor, în 2013, care a aflat despre cele întâmplate.

Femeia a omis să anunțe autoritățile, iar atunci când rudele au alertat oamenii legii despre lipsa acestuia de acasă, aceasta le-a declarat că soțul ar fi fost răpit de „bandiți,” care i-ar fi interzis să-i denunțe.

Ulterior, aceasta a părăsit localitatea și s-a ascuns de oamenii legii, dar a fost reținută, iar dosarul a fost transmis spre investigare procurorilor PCCOCS în martie 2022. În ceea ce privește amantul inculpatei, coparticipant la omor, acesta a fost anunțat în căutare de către autorități.

Chiar dacă și-a recunoscut vinovăția, potrivit legii, sentința pronunțată în privința femeii poate fi contestată, iar aceasta se prevalează de prezumția nevinovăției până la devenirea definitivă a sentinței judecătorești.

Articole asemănătoare

Back to top button