fbpx

Și-a acordat premii de 65.000 de lei. Cum explică situația directorul Spitalului Clinic Municipal din Bălți?

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința Directorului Spitalului Clinic Municipal din Bălți. Acesta și-a oferit premii în valoare de 65.000 de lei.

Controlul inițiat de ANI a stabilit că șeful spitalului a emis și semnat mai multe acte administrative prin care a obținut beneficii materiale. În acest sens, în perioada 2018-2019, acesta a încasat sume cuprinse între pe urma 6000 și 12.400 de lei, în baza a șapte ordine de plată.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere, funcționarul a invocat că operațiunile au fost efectuate cu acordul fondatorului, exprimate prin ordinele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale pentru anii 2018-2020. Totuși, inspectorul de integritate a respins aceste argumente, deoarece probatoriul acumulat demonstrează existența unui conflict de interese.

Dacă actul va rămâne definitiv în instanța de judecată, ANI va sesiza Ministerul Sănătăți Muncii și Protecției Sociale pentru demiterea directorului, cu aplicarea interdicției de a mai ocupa o funcție publică sau o una de demnitate publică, cu excepția altor funcții electorale, pe o perioadă de trei ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button