fbpx

Serebrian, despre rezultatele întrevederii „1+1”: Chișinăul a venit cu câteva variante privind producerea energiei electrice

Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și așa-zisul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, s-au întâlnit vineri, 2 decembrie, la sediul misiunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Subiectul prioritar discutat de cei doi a fost criza energetică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui Serebrian, „Chișinăul a venit cu câteva variante privind posibilitatea producerii unui volum cât mai mare cu putință de energie electrică pentru consumatorii de pe malul drept”.

„Am menționat, desigur, că elementul cel mai important pentru noi este un preț cât mai mic, în măsură să protejeze cetățenii, dar și întreprinderile noastre, de facturi prea grele. De asemenea, un punct important îl reprezintă stabilitatea rețelelor noastre energetice.

În contextul războiului din Ucraina, suntem, așa cum ați văzut recent, foarte vulnerabili. Rețelele electrice nu pot fi supuse unor șocuri repetate, prea puternice, gradul de uzură al infrastructurii energetice de pe ambele maluri fiind, pe alocuri, destul de mari”, a afirmat Serebrian.

Acesta a adăugat că „așteptările sunt moderate” în urma discuției și că, probabil, va mai fi nevoie de întrevederi.

Printre celelale subiecte abordate se numără libera circulație și accesul liber al jurnaliștilor și reprezentanții societății civile și politice în regiune.

La negocieri au fost prezenți și reprezentanții Ambasadelor SUA, Rusiei și Ucrainei, a delegației UE și a misiunii OSCE de la Chișinău, discuțiile fiind moderate pentru prima dată de noua șefă a misiunii, Kelly Keiderling.

Articole asemănătoare

Back to top button