fbpx

Șeful Departamentului României pentru Relaţia cu Republica Moldova: Am sprijinit cetățenii, nu politicienii

România a sprijinit mereu cetățenii Republicii Moldova, nu politicienii. Declarația aparține șefului Departamentului României pentru Relaţia cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, indiferent de dezinformări, au existat proiecte de impact, dar și unele mai mici, „care au îmbunătățit viața cetățenilor”. Dupu a menționat în cadrul unei emisiuni difuzate la TVR Moldova că acestea, însă, nu au fost mediatizate la fel de intens cum s-a întâmplat în cazul grădinițelor sau gazoductului.

Referindu-se la vizitele președintelui român la Chișinău, oficialul spune că acesta „este un semnal că Republic Moldova are din nou deschidere pe plan european, internaţional, vorbim de Vest în acest caz. E un semnal că şi trei preşedinţi au venit la celebrarea celor 30 de ani de independenţă”.

El a punctat că acesta este un semnat că Republica Moldova reia calea europeană și că „acolo îi este locul”. De asemenea, în cadrul emisiunii vizate Dupu și-a exprimat speranța că în Constituție va fi stipulată drept limbă de stat a țării noastre româna.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button