fbpx

Șeful Departamentului României pentru Relaţia cu Republica Moldova: Am sprijinit cetățenii, nu politicienii

România a sprijinit mereu cetățenii Republicii Moldova, nu politicienii. Declarația aparține șefului Departamentului României pentru Relaţia cu Republica Moldova, Adrian Dupu.

Potrivit lui, indiferent de dezinformări, au existat proiecte de impact, dar și unele mai mici, „care au îmbunătățit viața cetățenilor”. Dupu a menționat în cadrul unei emisiuni difuzate la TVR Moldova că acestea, însă, nu au fost mediatizate la fel de intens cum s-a întâmplat în cazul grădinițelor sau gazoductului.

Referindu-se la vizitele președintelui român la Chișinău, oficialul spune că acesta „este un semnal că Republic Moldova are din nou deschidere pe plan european, internaţional, vorbim de Vest în acest caz. E un semnal că şi trei preşedinţi au venit la celebrarea celor 30 de ani de independenţă”.

El a punctat că acesta este un semnat că Republica Moldova reia calea europeană și că „acolo îi este locul”. De asemenea, în cadrul emisiunii vizate Dupu și-a exprimat speranța că în Constituție va fi stipulată drept limbă de stat a țării noastre româna.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button