fbpx

Șefa unei Direcții, certată la ședința Primăriei. Aceasta va fi sancționată pentru că a călătorit într-o „perioadă inoportună”

Șefa Direcției educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău, Rodica Guțu, a fost certată la ședința de azi pentru că a plecat în deplasare într-o perioadă „absolut inoportună”, potrivit primarului Ion Ceban. Mai exact, angajata a călătorit, cu încă 40 de manageri ai instituțiilor de învățământ, între 16 și 20 decembrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, primarul municipiului i-a cerut șefei explicații în scris, după care va fi sancționată disciplinar.

„Este o perioadă absolut inoportună pentru astfel de activități. Este inadmisibil ca un șef de Direcție, în una dintre cele mai dificile perioade ale anului școlar, la sfârșit de semestru, când sunt organizate evaluări, testele sumative, se calculează mediile semestriale, se organizează matineele, să plece în deplasare.

Respectăm dreptul cadrelor didactice la odihnă, dar nu în așa mod sfidător, când interesele personale și propriul confort sunt puse mai presus decât obligațiunile de serviciu. Doamna Guțu, prezentați astăzi explicații în scris, iar noi vom examina și vom decide sancțiunea care urmează a fi aplicată”, a spus Ceban la ședință.

Menționăm că Rodica Guțu este șefa Direcției Educație din iunie 2018.

Articole asemănătoare

Back to top button