fbpx

Se vor respecta ordonanțele, dar se vor oficia slujbele. Mitropolia a anunțat ce va întreprinde pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Mitropolia a anunțat astăzi ce măsuri va întreprinde pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Conform unui comunicat, bisericile rămân deschise, iar slujbele de duminică vor fi oficiate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Preoții îndeamnă și în continuarea oamenii să se roage pentru însănătoșirea celor bolnavi și pentru „paza cadrelor medicale”. Mitropolia reiterează recomandarea de a respecta cu strictețe prevederile ordonanțelor emise de către autorități, dar precizează că duminică, 15 martie, în toate bisericile din țară se vor oficia slujbe.

La intrarea în locașuri vor fi afișate recomandările referitoare la prevenirea răspândirii coronavirusului. Pentru a evita aglomerația, slujbele se vor oficia afară sau se vor utiliza difuzoarele exterioare, iar credincioșii vor putea intra în biserici pe rând, cu respectarea distanței de un metru. În același timp, parohiile care au mai multe altare vor oficia mai multe servicii divine, la ore diferite.

Credincioșii vor putea urmări slujbele și de la distanță, prin intermediul tehnologiilor moderne, iar creștinilor care prezintă simptome de boală Mitropolia le recomandă să evite părăsirea locuințelor până la însănătoșire și le amintește că împărtașirea poate fi făcută nu doar în post, ci pe tot parcursul anului.

 

Articole asemănătoare

Back to top button