fbpx

Schimb de cadouri prezidențiale. Ce și-au oferit Sandu și Nauseda după întrevederea de la Chișinău?

În cadrul vizitei oficiale a președintelui lituanian Gitanas Nauseda la Chișinău, Maia Sandu i-a oferit în dar un prosop și un album fotografic. La rândul său, acesta i-a adus șefei statului un album de artă în două volume.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prosopul oferit de Sandu a fost creat la un atelier cunosct din Republica Moldova. „Este un element decorativ care nu lipsea din nicio casă, iar ornamentele sale transmit mesaje de belșug, bunăstare, pace. Tocmai de aceea este folosit la diferite ceremonii – în special, la nunți, ca semn al unui nou început și al unui viitor prosper. Iar acest album fotografic vă va ajuta să descoperiți Moldova”, a spus Sandu omologului său.

De menționat este că în albumul oferit de Nauseda președintei Republicii Moldova se regăsește și portretul Mariei Lupu, fiica domnitorului Vasile Lupu. La vârsta de 20 de ani ea devenit cea de-a doua soție a lui Jonušas II Radvila – o figură politică și militară proeminentă a Marelui Ducat al Lituaniei în secolul 17, se arată într-un comunicat al Președinției.

Maria Lupu-Radvila s-a remarcat prin activitățile sale filantropice, inclusiv prin faptul că a construit o biserică ortodoxă. Aceasta este considerată una dintre personalitățile cele mai vibrante, care au contribuit la apropierea țărilor noastre.

Articole asemănătoare

Back to top button