fbpx

Scandalul cu diploma și averea ex-ministrei Nemerenco: Socialista Darovanaia, obligată să adreseze scuze publice și să achite despăgubiri

Socialista Alla Darovanaia a fost obligată să adreseze scuze publice și să achite despăgubiri fostei ministre a Sănătății, Alei Nemerenco, după ce a lansat mai multe informații calificate drept defăimătoare, a declarat ultima în studiul unei emisiuni difuzate la JurnalTV. Potrivit ei, în acest sens s-a pronunțat instanța.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Este vorba despre presupusa falsificare a diplomei de masterandă a Alei Nemerenco, dar și averea care ar fi deținută de funcționară peste Prut. De menționat este și faptul că atunci în spațiul public apăruse informații precum că actuala consilieră prezidențială nu ar fi frecventat cursurile, dar ar fi luat documentul care confirmă absolvirea.

Potrivit Alei Nemerenco, Alla Darovanaia va trebuie să dezmintă informațiile „exact cum le-a lansat”, adică să organizeze o conferință de presă în sediul Legislativului. În același timp, despăgubirile se ridică la 20.000 de lei, iar socialista ar trebui să plătească și cheltuielile de judecată.

Amintim că scandalul din jurul diplomei Alei Nemerenco a izbucnit la mijlocul lui ianuarie. Atunci, Universitatea de Medicină a infirmat informația, iar Ministerul Educației a documentul nu a fost obținut legal.

Însăși Nemerenco preciza că documentul a fost primit după ce „alături de alți colegi a mers la multe cursuri de pregătire în diferite țări anume cu scop de a forma curricula Școlii de Management în Sănătate Publică”. Potrivit ei, acele ore au fost echivalente celor de la master. Ulterior, deputați din PSRM au făcut declarații de presă, anunțând că familia Alei Nemerenco ar deține averi nedeclarate în România, iar consiliera prezidențială a punctat că îi va acționa în judecată și că împotriva ei ar fi pornit o campanie de denigrare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button