fbpx

Șase trasee din țară rămân parțial închise. Mai mult de 150 de utilaje, implicate în procesul de deszăpezire

Pe parcursul zilei de joi, lucrări de combatere a lunecușului și deszăpezire au fost efectuate în raioanele unde s-au înregistrate precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță. Pe întreg teritoriul țării se circulă în condiții de iarnă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Către ora 17:30, Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a intervenit cu 152 de utilaje speciale, fiind implicați în acțiunile de curățare a traseelor 193 de muncitori. Accesibilitatea infrastructurii rutiere a fost restabilită pe traseele naționale Anenii Noi – Căuşeni – Ştefan Vodă – frontiera cu Ucraina și Tudora-Palanca-frontieră cu Ucraina.

Actualmente, în legătură cu condițiile meteo dificile, circulația este închisă parțial pentru deszăpezirea următoarelor drumuri publice naționale:

  • Basarabeasca – Ceadîr-Lunga;
  • Fîrlădenii Noi – Ursoaia;
  • Răscăieți – Hlinaia;
  • Ștefan Vodă – Alava – Săiți;
  • Căinari – Sălcuța;
  • Coșcalia – Plop – Baccealia;
  • Ucrainca.

Pe drumurile naționale menționate s-au format suluri de zăpadă, care au provocat sistarea circulației rutiere în aceste regiuni. ASD continuă intervențiile pentru restabilirea circulației și evacuarea autovehiculelor aflate în dificultate, antrenând în procesul tehnologic tehnică grea suplimentară.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să nu pornească la drum fără strictă necesitate și să se informeze despre situația rutieră a traseului ce urmează a fi tranzitat, conformându-se prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, să aibă echipate autovehiculele cu pneuri corespunzătoare sezonului și să adapteze permanent viteza la condițiile de circulație curente.

Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 022225530; 022748961; 060477117.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button