fbpx

Șase tineri, printre care și ex-liderul organizației de tineret a PSRM, trimiși în judecată pentru trafic de droguri

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță despre finalizarea urmăririi penale și a trimiterii în judecată a dosarului penal de învinuire a șase membri ai unui grup infracțional, printre care și fostul lider al organizației de tineret a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care comercializa droguri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, potrivit documentării efectuate sub supravegherea ofițerilor Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, aceștia au pus în vânzare droguri de tip PVP (denumite „sare”), prin internet, în întreaga republică. Inculpații au vârste cuprinse între 20 și 25 de ani și sunt originari Briceni, Fălești, iar o inculpată este originară din Chișinău. Printre aceștia două persoane care au mai fost condamnate anterior, inclusiv pentru circulație ilegală de droguri.

Aceștia acționau în cadrul unui grup infracțional bine organizat, cu structură ierarhică și, deci, cu diferite roluri pentru fiecare membru, începând de la „manager general”, până la curieri și ambalatori ai drogurilor. În cadrul perchezițiilor oamenilor legii la domiciliile acestora și locurile de livrare a drogurilor, în august 2021, oamenii legii au ridicat cantități de PVP care depășesc trei kilograme.

Totodată, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru asupra mijloacelor bănești ridicate de la aceștia, în sumă de peste 80.000 de lei. Actualmente, unul din cei șase se află în arest preventiv, așa cum contestarea de către procurorii PCCOCS a eliberării altor cinci din arest preventiv, prin plasarea în arest la domiciliu a altor doi și instituirea interdicției de a părăsi țara pentru alții trei a fost respinsă de către judecători.

Potrivit legii penale, faptele incriminate membrilor grupului infracțional se pedepsesc cu închisoarea pentru un termen de la 7 la 15 ani. Anterior, procurorii PCCOCS au trimis pe banca acuzaților alți doi membri ai acestui grup infracțional, în august 2021. Menționăm, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, cei șase se prevalează de prezumția nevinovăției.

Citește și: Organizația de tineret a PSRM confirmă că unul dintre liderii săi este reținut pentru trafic de droguri

Articole asemănătoare

Back to top button