fbpx

Șapte intoxicații cu monoxid de carbon la început de primăvară. Printre victime, o minoră și un bătrân

Șapte intoxicații cu monoxid de carbon au fost înregistrate în primele două zile de primăvară în Republica Moldova. Cazurile au fost raportate la Orhei și Ungheni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În prima noapte de primăvară, Ambulanța a fost solicitată pentru patru persoane care au suferit în urma unui incendiu produs într-o locuință din Orhei. Doctorii au acordat ajutor unei adolescente de 14 ani, dar la patru maturi, printre care un bătrân de 71 de ani. După primul ajutor medical acordat, pacienții au fost transportați la Spitalul Raional Orhei.

Pe 2 martie, în raionul Ungheni au fost înregistrate trei cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon. Pacienții cu vârstele cuprinse între 19 și 49 de ani au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital. Apoi, echipele de asistență medicală urgentă au transportat bolnavii la Spitalul Raional, unde aceștia continuă tratamentul în condiții de staționar.

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Prespitalicească, în ultimele 48 de ore echipele de asistență medicală urgentă au deservit 4806 solicitări și au transportat către instituții medicale 1775 de persoane. Dintre toate chemările parvenite, 20 țineau de urgențe toxice.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button