fbpx

Șapte candidaţi la funcţia de procuror general. Termenul de depunere a dosarelor a expirat

Termenul de prezentare a actelor la funcţia de procuror general a expirat pe 10 septembrie curent. Şapte candidaţi au depus dosarele la acest concurs.

Procuratura Generală a publicat în această dimineață lista candidaţilor care au depus cereri de participare la concursul pentru funcția de procuror general.

  1. Gropa Maxim – procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale;
  2. Istrate Anatolie – avocat, ex-procuror;
  3. Ivanov Vsevolod – procuror în Procuratura mun.Chișinău, oficiul Rîșcani;
  4. Eremciuc Roman – procuror, adjunct al Procurorului-șef al Procuraturii mun.Chișinău, șef al oficiului Centru;
  5. Popa Igor – procuror, ex – adjunct al Procurorului General;
  6. Popov Ruslan – procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției  politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale;
  7. Bulat Eduard – adjunct al procurorului general.

Actualmente, este demarată procedura de verificare a candidaților potrivit rigorilor legii. Conform pct.10.11 din Regulament, în termen de până la 20 de zile lucrătoare, Consiliul Superior al Procurorilor va anunța lista candidaților care au depus dosarele complete și îndeplinesc condiția de participare la concurs.

Amintim că postul de procuror general a rămas vacant la 11 iulie curent, după ce Eduard Harunjen a demisionat. În prezent, interimatul funcției este asigurat de Dumitru Robu. Concursul pentru funcția de procuror general a fost anunțat de CSP la 9 august.

Autoare: Cristina Darii, stagiară

Articole similare

Close