fbpx

Sandu: În mai multe raioane, vaccinarea contra COVID-19 nu are loc din cauza culorilor politice

În mai multe raioane ale țării vaccinarea contra COVID-19 nu s-ar desfășura eficient din cauza culorilor politice. Declarația a fost făcută în studioul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 de șefa statului, care a menționat că spitalele care nu desfășoară procesul ar putea oferi serurile pe care nu le utilizează medicilor dornici să se imunizeze.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Maia Sandu a precizat că printre raioanele în care imunizarea s-ar produce pe criterii politice s-ar număra Dondușeni și Edineț, Taraclia, localitățile din Găgăuzia, dar și Institutul Oncologic din capitală. Aceasta afirmă că în regiunile menționate rata de vaccinare este mică.

„Sunt spitale, în anumite regiuni, unde se creează impresia că se face presiune politică sau se speculează. Nu mai zic de discursul unor deputați care au tot încercat să discrediteze anumite tipuri de vaccin ca să își promoveze interesele proprii”, a declarat Sandu.

Pe de altă parte, președinta a conchis că are mai multe întrebări referitoare la licitația lansată recent de Ministerul Sănătății și a adresat deja Guvernului întrebări în acest sens. Conform ei, ar exista mai multe chestiuni dubioase în ceea ce privește desfășurarea achiziției.

Amintim că, anunțul privind licitația a fost făcut săptămâna trecută. Autoritățile planifică să achiziționeze 400.000 de doze de seruri cu maxim 70 de milioane de lei.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button