fbpx

Sandu, după întrevederea cu Zelenski la Kiev: „Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit după-amiaza zilei de luni, 27 iunie, la Kiev, cu președintele Volodimir Zelenski și echipa sa. În cadrul discuției, șefa statului și-a exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă și i-a asigurat că Republica Moldova e alături de Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Vom continua să susținem refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm”, a spus Președinta Maia Sandu.

De asemenea, în cadrul întrevederii cu președintele Volodimir Zelenski, cei doi lideri au agreat că țările noastre vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană.

„Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”, a menționat Maia Sandu.

Articole asemănătoare

Back to top button