fbpx

S-au mutat cu traiul în altă țară, însă acolo pot rămâne fără copii. Cazul unui cuplu de moldoveni stabilit în Franța

Au plecat în Franța toată familia, însă ar putea rămâne fără copii. E vorba de doi moldoveni care urmează să fie audiați de autoritățile locale din țara străină. Aceștia sunt cercetați după ce directoarea grădiniței pe care o frecventează fiica lor a văzut pe corpul copilei câteva vânătăi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazul a avut loc cu două săptămâni în urmă. Atunci, angajata instituției menționate a contactat-o pe mama micuței pentru a clarifica situația.

„Mă suna directoarea și mă chema să mă întrebe ce s-a intâmplat. De ce copilul are urme, ce înseamnă asta pe corpul ei. Ea i-a spus că tata i-a dat cu vărguța”, zice mama fetiței, pentru protv.md.

Cuplu de moldoveni susține că nu-și bate copiii, iar acea situație a fost o excepție, fetița fiind „neascultătoare”.

„Nu a fost ascultătoare. Era un fir conectat la aragaz, rupt. Ea dorea să se joace acolo. Am prevenit-o, dar nu m-a ascultat. Am luat din copac o nuia și am pedepsit-o, ca să se liniștească”, a povestit tatăl, pentru sursa citată.

În urma acestui caz, directoarea a sesizat autoritățile, copila fiind dusă la un centru de plasament. Ulterior, poliția a luat și cel de-al doilea copil „pentru un control”, iar cei doi părinți au fost duși la comisariat. Femeia, care este însărcinată, a stat acolo timp de 24 de ore, iar bărbatul – 48. Copiii i-au putut vedea peste mai mult de o săptămână.

„I-am vazut speriați, stresați, erau flămânzi. Copiii plângeau când am plecat. A fost greu, ni s-a rupt inima”, mai spune tatăl.

Moldovenii urmau să fie audiați de autoritățile de acolo. Ei au menționat că au cerut ajutor din partea responsabililor de la noi, însă: „Ambasada a spus ca nu poate să ajute cu nimic”.

Articole asemănătoare

Back to top button